Mūsų virtuvėse galima rasti ne vieną prieskonį, vadinamą pipiru, bet tik keletas priklauso Piperaceae – tikrųjų...
Deggi mirch
Dishoom
Londonas garsėja savo indiška virtuve. Gatvės užkandžiai, garsioji Brick Lane, nesuskaičiuojami indiški take away maisto išsinešimui restoranėliai, restoranai su Michelin žvaigždutėmis - kiekvienas gali atrasti kažką savo skoniui.
Viena mūsų mėgstamiausių vietų pavalgyti - Dishoom Bombėjaus stiliaus restoranų tinklas. Neįmantrus, bet puikus maistas, smagi aplinka, geras aptarnavimas - nenuostabu, kad prie Dishoom dažnai teks palaukti gerą pusvalandį, kol atsilaisvins staliukas ir pagaliau gausite pavalgyti. Dishoom bacon naan sumuštinis yra dažnai minimas kaip vienas iš patiekalų, kurį bent kartą būnant Londone reikėtų paragauti.
Vienas iš Dishoom mažų malonumų - neribota gardi Chai. Tradiciniu būdu paruošta arbata su prieskoniais ir pienu yra nepaprastai malonaus skonio. Chai yra patiekiama nedidelėse stiklinėse ir yra gan brangi. Pirmą kartą apsilankius Dishoom užsisakiau ir labai greitai išgėriau vieną puodelį. Malonus padavėjas priėjęs paklausė, ar norėčiau pakartoti. Pradėjęs galvoje skaičiuoti pagalvojau, kad dar viena kita stiklinė Chai ir arbatai išleisiu daugiau, nei mūsų sotiems pusryčiams. Padavėjas, suvokęs kas vyksta mano galvoje patikino Sir, the chai is bottomless - pone, arbata yra neribojama. Kiek susigėdęs užsisakiau dar vieną stiklinę. Ir po to dar ir dar - iš viso tą rytą išgėriau 5 stiklines!
Dishoom kulinarijos knyga
Dishoom tapo vienu mano mėgstamiausių restoranų, o Dishoom knyga - viena mėgstamiausių kulinarijos knygų. Vienas dažniausiai knygoje minimų prieskonių yra deggi mirch ir ši knyga labai prisidėjo prie deggi mirch išpopuliarėjimo vakarų pasaulio virtuvėse.
Deggi mirch
Deggi mirch - tai Kašmyro čili ir paprastų raudonųjų paprikų mišinys. Jis pasižymi ryškia raudona spalva, nuostabiu vaisiniu skoniu ir lengvu aštrumu. Deggi mirch suteikia patiekalui ne tik aštrumo, bet ir nudažo natūralia rausva spalva.
Deggi mirch Indijoje yra ypač populiarus prieskonis ir jį rasite daugelio namų spintelėse. Deggi mirch dedamas į vištienos ir daržovių kari troškinius, dhal patiekalus, į naan ir paratha duonas, kebabus, ryžius, sriubas ir padažus.
Dishoom šefas Naved sako, kad deggi mirch yra vienas mėgstamiausių prieskonių Dishoom virtuvėje: jis naudojamas chaat bei samosa užkandžiuose, restorano masala prieskonių mišiniuose, biryani ir griliaus patiekaluose.
Kai kurie indiški patiekalai mūsų neįpratusiems skonio receptoriams gali pasirodyti per aštrūs dėl juose naudojamų čili pipirų. Dėl savo palyginti nedidelio aštrumo deggi mirch ypač tinka lietuviškam skoniui: tik jo paragavus, pajusite karščio bangą, kuri tuoj pat nuslūgs ir paliks malonų poskonį burnoje.
Naudokite deggi mirch aukščiau aprašytuose patiekaluose:
Ryžiuose
Troškiniuose
Sriubose
Padažuose
Marinatuose
Pagardinkite kepsnius
Užbarstykite ant orkaitėje keptų daržovių
Pagardinkite karštus sumuštinius
Komentuokite