

Angelo plaukai – tai labai plonomis sruogomis supjaustyti ilgi čili pipirai. Jie turi lengva aštrumą bei malonų vaisinį poskonį ir tinka pagardinti sriubas, padažus, salotas, ryžių bei kiaušinių patiekalus.
Sudedamosios dalys: čili paprikos (Capsicum annuum)
Kilmės šalis: Kinija
Angelo plaukai paruošiami iš Kinijos Tiandzino regione užaugintų čili paprikų. Naudokite šiuos čili pipirus tiek dėl savo aromatingo, vaisinio skonio su lengvu aštrumu, tiek kaip dekoraciją papuošti patiekalus.
Angelo plaukus galite paruošti keliais būdais. Galite paprasčiausiai įdėti žiupsnelį į salotas ar uždėti ant kiaušinių patiekalų kaip garnyrą. Galite užpilti angelo plaukus karštu vandeniu ir pastovėjus supilti viską į ryžių patiekalus (risotto, paella ar plovą), sriubas ar padažus. Galiausiai, prieš naudojant galite trumpai (ne ilgiau nei minutę) paskrudinti angelo plaukus keptuvėje be riebalų ir įdėti juos į mėgstamą patiekalą. Angelo plaukus į patiekalą dėkite į patiekalo gaminimo pabaigą.
Daržovės: burokėliai, morkos, pomidorai, salotos, pupelės, lęšiai, česnakai, imbierai, svogūnai, pomidorai, baklažanai, pankoliai, kukurūzai, avokado, grybai, alyvuogės.
Vaisiai: bananai, žaliosios citrinos, mango, ananasai.
Prieskoniai: ciberžolė, cinamonas, garstyčios, juodieji pipirai, laurų lapai, kardamonas, kvapieji pipirai, kmynai, rojaus grūdai, Romos kmynai, sezamo sėklos, Sičuano pipirai, šafranas.
Žolelės: bazilikas, čiobreliai, citrinžolė, kalendra, mairūnas, petražolės, raudonėlis, rozmarinai,
Aliejai: alyvuogių, sezamo sėklų.
Pieno produktai: sūris, jogurtas.
Gyvūninės kilmės produktai: jūros gėrybės, kiaušiniai.
Patiekalai: ryžių patiekalai (risotto, paella, plovas), salsa, padažai, sriubos, troškiniai, kari troškiniai.
Kita: kakava, šokoladas, actas, sojos padažas.