Žalieji pipirai (žirneliais)
  • Žalieji pipirai (žirneliais)

Žalieji pipirai (žirneliais)

2,65 €
Su PVM

Žalieji pipirai yra neprinokę Piper nigrum augalo vaisiai, žinomi dėl savo švelnaus, šiek tiek saldaus skonio. Jie yra žalios spalvos ir suteikia patiekalams patrauklų pikatišką skonį. 

Kilmės šalis: Indija

Kiekis
Išparduota

Žalieji pipirai yra neprinokusios Piper nigrum augalo uogos, dažnai naudojamos kaip prieskonis įvairiose pasaulio virtuvėse. Skirtingai nuo juodųjų ar baltųjų pipirų žirnelių, kurie yra kilę iš to paties augalo, bet skinami skirtingose prinokimo stadijose, žalieji pipirai skinami dar nesubrendę ir žalios spalvos. Jie yra gaivaus, žolinio skonio ir švelnesnio aitrumo, lyginant su kitais pipirais.

Šios mažos žalios uogos turi puikų skonį ir gali būti naudojamos tiek nesmulkintos, tiek sumaltos. Žalieji pipirai dažnai būna marinuojami arba užpilami sūrymu, kuris padeda išlaikyti ryškią spalvą ir traškią tekstūrą. Žalieji pipirai suteikia puikų, šiek tiek aštrų skonį patiekalams ir dažnai naudojami padažams, marinatams, stir-fry ir salotoms.

Žalieji pipirai žinomi dėl savo antioksidacinių savybių ir yra geras vitaminų C ir K šaltinis. Juose taip pat yra junginių, kurie gali turėti priešuždegiminių ir virškinimą skatinančių savybių. Nesvarbu, ar dedate juos į kreminį padažą, ar apibarstote ant grotelių keptą kepsnį, žalieji pipirai suteiks jūsų kulinariniams kūriniams puikaus skonio ir gaivumo.

Jums taip pat gali patikti