Troškinių prieskonių rinkinys - dovana
Prieskonių rinkinys torškiniams:
Vengriškas prieskonių mišinys 100g.
Plovo su barbarisais prieskonių mišinys 100g.
Jagermet prieskonių mišinys 100g.
Maisto dovana troškiniams paruošti.
Žema temperatūra ir lėtai yra troškinių devizas. Troškiniai paprastai ruošiami iš kietesnių mėsos dalių, pavyzdžiui, kumpio ar mentės. Kuo gyvūnas daugiau naudoja raumenį, tuo jis bus tvirtesnis (o raumens spalva tamsesnė). Tačiau tokia mėsa turi daug daugiau skonio - palyginkite blankias vištienos krūtinėles ir skoniu trykštančias šlauneles. Kietesnė mėsa kepant įprastiniu, greitu būdu bus nemaloniai tampri. Visgi mes galime mėgautis ir kietesne mėsa pasitelkdami du pagalbininkus: žemą temperatūrą ir lėtą, ilgą troškinimą. Ilgai kaitinant mėsoje esantys jungiamieji audiniai pradeda atsipalaiduoti ir po truputi virsti į želatiną; mėsa netenka savo tvirtumo ir pavirsta į "tirpstančią burnoje" ar "krentančią nuo kaulo". Žema temperatūra reikalinga, kad mėsa neperdžiūtų. Ilgai kaitinant mėsa neišvengiamai bus sausesnė, todėl troškiniams rekomenduojame rinktis riebesnes dalis, kadangi riebalai suteiks sultingumo pojūtį.
Mūsų rekomenduojamas troškinimo metodas mėsai: dosniai įtrinkite mėsą prieskoniais, uždenkite indą ir troškinkite su trupučiu sultinio ar vandens apie 150C temperatūroje 2-3 valandas ar ilgiau, kol mėsa pasidarys visiškai minkštutė.
Ilgai ir lėtai taisyklė galioja tik mėsai; daržoves pakanka troškinti tik tiek, kol daržovės suminkštės.
Vengriškas prieskonių mišinys. Prieskonių mišinys su Vengrijos nacionaliniu prieskoniu – paprika. Šis mišinys ypač tinka guliašui, bet jį galite naudoti ir kituose patiekaluose: troškiniuose, sriubose, padažuose, kiaušių patiekaluose.
Plovo su barbarisais prieskonių mišinys tradiciniam uzbekiškam plovui gardinti. Mišinyje yra intensyvaus skonio saldžiarūgščių barbariso uogų, kurios suteiks malonų kontrastą riebiam plovui. Neapsiribokite tik plovu, naudokite šiuos prieskonius ir kituose troškiniuose, makaronuose ar ryžių patiekaluose.
Jagermet prieskonių mišinys su tradiciškai troškiniuose naudojamais svogūnais ir paprikomis, sumaišytais su gomurį kutenančiais pipirais ir garstyčiomis. Puikiai tinka troškiniams, sriuboms ir marinatams.
Sudėtis:
Vengriškas prieskonių mišinys: paprika, svogūnai, ciberžolė, lauro lapai, čiobreliai, kvapieji pipirai, krapai. Kilmės šalis: Vokietija
Plovo su barbariškais prieskonių mišinys: raudonos saldžios paprikos, kuminai, kalendros, ciberžolės, raugerškio uogos (barbariškas), svogūnai, laurų lapai, kario prieskoniai (ciberžolės, kalendros, ožragės, petražolės, imbierai, aitrios paprikos (čili), bazilikai, krapai, juodieji pipirai, gvazdikėliai), juodieji pipirai, čiobreliai, aitrios paprikos (čili). Kilmės šalis: Lietuva
Jagermet prieskonių mišinys: raudonos ir žalios saldžios paprikos, svogūnai, geltonos ir juodos GARSTYČIOS, juodieji pipirai. Kilmės šalis: Lietuva
Šis produktas fasuojamas patalpose, kuriose fasuojami ir kiti produktai, todėl sudėtyje gali būti garstyčių, salierų, sezamo sėklų, riešutų, pieno ir jo produktų, glitimo turinčių javų ir jų produktų pėdsakų.
Laikymo sąlygos: laikyti vėsioje, sausoje vietoje, apsaugotoje nuo šviesos ir drėgmės.