Ciberžolės
  • Ciberžolės

Ciberžolės

0,70 €
Su PVM

Ciberžolė naudojama tiek dėl savo ryškios spalvos (ja nuspalvinami padažai, sūriai ir garstyčios), tiek dėl savo karstelėjusio žemiško, žolinio skonio. 

Sudedamosios dalys: malta ciberžolė (Curcuma longa)

Kilmės šalis: Indija

Kiekis
Išparduota

Prieskonis ciberžolė, arba kurkuma, yra paruošiamo iš augalo Curcuma longa šaknies. Kovo - balandžio mėnesiais pasodintą ciberžolės derlių galima nurinkti gruodžio-sausio mėnesiais, kai augalo lapai paruduoja ir pradeda vysti. 

Citrinžolės šakniagumbiai iškasami, nuplaunami ir vežami į perdirbimo cechus, kur ciberžolės yra verdamos vandenyje ar garuose, išdžiovinamos ir sumalamos.

Ciberžolė dažnai naudojama dėl savo spalvos; ji suteikia malonų gelsvą atspalvį įvairiems patiekalams ir produktams: sūriams, garstyčioms, marinatams ir padažams. Tačiau ciberžolė turi ir subtilų karstelėjųsi žemišką, žolinį skonį.

Ciberžolė taip pat turi panašių tirštinančių savybių kaip krakmolas ir gali būti naudojama sutirštinti padažams.

Ciberžolė ypač tinka maišyti su kitais prieskoniais, kuriems suteikia subtilų pagrindą ir pakylėja jų skonį. Ciberžolė ypač dera su imbieru, svogūnais, gvazdikėliais, garstyčiomis, kuminu, paprika, juoduoju kardamonu, anyžiais, kari lapais ir muskato riešutu.

Ciberžolė yra neatskiriama kari mišinių dalis, kuriuose ji naudojama tiek dėl savo spalvos, tiek dėl skonio, tiek dėl tirštinančių savybių. Ciberžolė taip pat yra būtinas ingredientas ras el hanout prieskonių mišinyje.

Ciberžolę galima naudoti ir vieną, tik tokiu atveju prieskonio svarbu nepadauginti, kad neapkartinti patiekalo. 

Naudojimo idėjos

Geltonas ryžių plovas. Sumaišykite virtus ryžius, daržoves ir šaukštelį ciberžolių

Žuvis su ciberžole. Sumaišykite imbierą, česnaką ir ciberžole su aliejumi. Apvoliokite baltos žuvies gabalėlius ir kepkite orkaitėje.

Kalafiorai su ciberžole ir medumi. Sumaišykite ciberžolę su medumi bei aliejumi, ir kepkite orkaitėje.

Jums taip pat gali patikti