Raugerškio uogos (barbarisai)
  • Raugerškio uogos (barbarisai)

Raugerškio uogos (barbarisai)

5,51 €
Su PVM

Šios nedidukės, tačiau intensyvaus skonio saldžiarūgštės uogos itin tinka naudoti troškiniuose, ryžių patiekaluose, marinatuose, pagardinti mėsai ar net uogienėse.

Kilmės šalis: Iranas

Kiekis
Išparduota

Skaitykite daugiau apie raugerškio uogas mūsų tinklaraštyje.

Barbarisų naudojimas

Uogos gali būti naudojamos visos, susmulkintos į gabalėlius arba sutrintos. Nors to daryti ir nebūtina, raugerškio uogas galite prieš naudojant rehidratuoti jas trumpai pamirkant vandenyje.

Marinatas. Sutrinkite uogas su žiupsniu druskos ir  šlakeliu citrinos. Įtrinkite šiuo marinatu mėsą prieš kepant.

Plovas/ryžių patiekalai. Įmeskite saują raugerškio uogų į plovą ar į virtus ryžius.

Salotos. Sukapokite barbariso uogas peiliu ir užbarstykite ant salotų.

Gruziniškas kebabas. Sumaišykite maltą mėsą su smulkintais svogūnais bei česnakais, maltais Romos kmynais, malta kalendra, druska, pipirais ir sauja raugerškio uogų. Apspauskite faršą aplink iešmą ir kepkite ant griliaus.

Barbarisai dera su

Vaisiai ir uogos: obuoliai, bananai, citrinos, vyšnios, avietės, braškės, razinos.

Daržovės: svogūnai, česnakai, baklažanai, kalafiorai, moliūgai.

Mėsa: jautiena, veršiena, kiauliena, aviena, žvėriena, paukštiena, žuvis.

Riešutai: migdolai, pistacijos, lazdyno, graikiniai. 

Prieskoniai: šafranas, rožių žiedlapiai, kardamonas, Romos kmynai, kalendra, laurų lapai, anato sėklos, žagrenis, kvapieji pipirai, cinamonas, vanilė, gvazdikėliai, krapai, mėtos, petražolės, sezamo sėklos.

Pieno produktai: jogurtas, minkštas sūris.

Patiekalai: ryžių patiekalai (ypač plovas), troškiniai, kuskusas, salotos, padažai, užpilai, marinatai, uogienės, sirupai.

Pamatykite daugiau naudojimo idėjų sekdami mus Instagram ir Facebook paskyrose.

Jums taip pat gali patikti