Kaukazietiškų Prieskonių Trio
  • Kaukazietiškų Prieskonių Trio

Kaukazietiškų prieskonių rinkinys

9,95 €
Su PVM

Kaukazo regiono prieskonių rinkinys

Sudėtis:

Chmeli Suneli 90g: medetkų žiedai, mėlynosios ožragės sėklos, mėlynosios ožragės lapai, kalendros sėklos, česnakai, dašiai, mairūnai, pipirmėtės, krapai, malti laurų lapai, Juozažolės, juodieji pipirai, aitriosios paprikos.

Chaimen 150g: saldžiosios paprikos, ožragės sėklos, česnakai, juodoji Himalajų druska, juodieji pipirai, Romos kmynų sėklos, kajeno pipirai, kvapieji pipirai.

Svanų druska 200g: valgomoji druska 60%, česnakai, kalendros, ožragės, ciberžolės, krapai, bazilikai, petražolės, lauro lapai, mėtos, aitriosios paprikos, kmynai, krapų sėklos, imeretietiškas šafranas.

Sudėtyje gali būti garstyčių, salierų, sezamo sėklų, riešutų, pieno ir jo produktų, glitimo turinčių javų ir jų produktų pėdsakų.

Kilmės šalis: Lietuva

Kiekis
Išparduota

Pradžiuginkit artimuosius, draugus (ar save!) šiuo fantastišku Kaukazo prieskonių rinkiniu.

Ilgą laiką Kaukazo regionas buvo įtakotas karų ir užkariavimų, politinių ir religinių sąjungų, papročių, perimtų iš kaimynų – persų, turkų, slavų ir netgi graikų bei romėnų! Per ilgus šimtmečius Kaukazo regione išsivystė unikali virtuvė, pasižyminti savitais aromatingais patiekalais, ingredientais ir papročiais. Kaukazo regiono virtuvėje naudojama daug prieskonių ir žolelių – tiek šviežių, tiek džiovintų.

Mes paruošėme šį fantastišką  Kaukazo prieskonių rinkinį su tradiciniais prieskoniais Chmeli Suneli, Chaimen ir Svanų druska. Puikus pirkiniys visiems, ieškantiems prieskonių rinkinių ar maisto rinkinių dovanoms.

Chmeli Suneli

Garsusis Chmeli Suneli yra tradicinis gruziniškas prieskonių mišinys, išvertus reiškiantis paprasčiausiai džiovinti prieskoniai. Neapsigaukite naudodami pigias imitacijas – daugelis rinkoje parduodamų Chmeli Suneli naudoja pigius prieskonių pakaitalus. Mūsų Chmeli Suneli yra paruoštas naudojant autentiškus gruziniškus ingredientus. 

Autentiškas Chmeli Suneli turi trijų prieskonių pagrindą: mėlynąją ožragę, medetkas ir kalendrų sėklas. O kiti papildomi ingredientai priklauso nuo kūrėjo fantazijos: dažnai dedamos įvairios žolelės, salierų sėklos ar kiti prieskoniai. Mėlynoji ožragė, populiari gruziniškoj virtuvėj ir retai naudojama kitose šalyse, suteikia prieskoniams šieno ir karamelizuoto cukraus aromatą. Mėlynoji ožragė turi jai būdingą karstelėjusi skonį, bet neišsigąskite – druska neutralizuoja kartumą, todėl patiekaluose jo nesijaus.

Chmeli Suneli dažniausiai naudojamas įtrinti mėsą ir troškiniuose, bet šiuo mišiniu galima gardinti bet kokį patiekalą – tai yra universalus prieskonių mišinys, kurį gruzinai naudoja daug kur!

Chaimen – prieskoniai ne tik basturmai

Chaimen yra autentiškas ypač kvapnus armėniškas prieskonių mišinys. Mišinyje dominuoja saldi, maloniai rūgštaus aromato paprika ir saldi, kepinto aromato ožragė. Žiupsnelis kajeno pipirų suteikia vos juntamo karščio. Prieskonių mišinyje naudojame juodąją Himalajų druską!

Nors Chaimen dažnai naudojamas vytintai mėsai Basturma paruošti, šį prieskonių mišinį galima naudoti daug kur – įtrinkite mėsą prieš ją kepant, pagardinkite juo keptas daržoves ar troškinius.

Svanų druska

Legendinė Svanų druska buvo ruošiama kalnuotame Svanetijos regione Gruzijoje. Šis druskos ir prieskonių mišinys buvo toks populiarus, kad išplito ne tik už kituose Gruzijos regionuose, bet ir po visą pasaulį. 

Tai universalus prieskoniu mišinys, kuris pagardins bet kokį patiekalą. Naudokite Svanų druską praktiškai visur, kur naudojate paprastą druską: pagardinkite ja mėsą ir daržoves, įberkite į koldūnų ar kibinų įdarą, užbarstykite ant salotų, bulvių ar kiaušinių patiekalų.